Koszula do nowej pracy

Koszula do nowej pracy

Jestem na pierwszym roku studiów na uniwersytecie w Warszawie. Mieszkam w akademiku i co prawda mam stypendium, ale potrzebuję również dorobić na swoje przyjemności, a także pomoce naukowe. Postanowiłem poszukać pracy jako kelner. Słyszałem, że w dobrej restauracji można nieźle zarobić. Zacząłem szukać szczęścia roznosząc swoje CV po różnych knajpach. Niestety nie tylko ja szukam pracy, chętnych jest wielu. Na szczęście w internecie zauważyłem ogłoszenie o nowo otwartej restauracji. 

Ciemna koszula dla obsługi kelnerskiej

ciemne biznesowe koszule męskiePostanowiłem zaryzykować i wysłać swoje CV. Dlaczego zaryzykować? Ponieważ okazuje się, że jest to bardzo elegancka i bardzo droga restauracja. Na szczęście manager się do mnie odezwał i kazał mi przyjść na dzień próbny. Poza życzliwości i pracowitością, dodatkowo wymagane są ciemne biznesowe koszule męskie. Chodzi o to, że dzięki takiemu ubiorowi, kelner wygląda elegancko i schludnie, a ponadto na ciemnych tkaninach nie widać tak bardzo brudu. Postanowiłem zainwestować w zakup takiej ciemnej koszuli. W końcu nawet jak się nie dostanę to i tak w szafie przyda mi się taka rzecz. W galeriach handlowych wiele firm oferuje ciemne biznesowe koszule męskie. Nie da się ukryć, że niektóre z tych sklepów mają dość wysokie ceny. Na szczęście udało mi się znaleźć fajną promocję na dwie koszule w cenie jednej. Postanowiłem skorzystać z okazji i będąc dobrej myśli, że dostanę tą pracę zakupiłem od razu dwie ciemne biznesowe koszule męskie. Mam nadzieję, że dzięki temu mi się poszczęści. W końcu jak dostanę pracę to muszę mieć również drugą rzecz na przebranie. Mam nadzieję, że nie mają jakiś dodatkowych wymagań co do wyglądu koszul. Wziąłem zwykłe gładkie koszule, jedną czarną, a druga granatową. Obie są ciemne, więc liczę, że nagle nie pojawi się informacja, że chodziło o ciemne, ale na przykład szare koszule. Zresztą nawet jeśli to ewentualnie mogę wymienić nienoszone rzeczy na inny kolor. 

Wyposażony w wymagany ubiór udałem się na mój dzień próbny. Lokal rzeczywiście jest elegancki. Do tej pory nie pracowałem w restauracji, a jedynie w naszym lokalny barze. Zasady kelnerowania znam, ponieważ ukończyłem szkołę gastronomiczną i brałem udział w kursie. Prawdopodobnie, dzięki temu udało mi się załapać na dzień próbny. Manager jest bardzo miłym gościem. Wytłumaczył o co chodzi oraz, że zdaje sobie sprawę z tego, że na początku mogę nie mieć wprawy. Mam się nie stresować, wykonywać zadania najlepiej jak potrafię, uśmiechać się do ludzi. Mam nadzieję, że to wszystko wystarczy, żeby dostać tą super pracę. 

Close Menu